تراکتور؛ از صدر به قعر با ۶ راننده!
تیم فوتبال تراکتور در حالی سال ۱۴۰۰ را با ناکامی و نتایج ضعیف پشت سر گذاشت که پُرشورها از یک تیم مدعی در سالهای اخیر به یک تیم انتهای جدولی در پایان سال گذشته تبدیل شدند.
بررسی تراکتور در هر سال چیزی جز جابهجاییهای مختلف و اسامی گوناگون ندارد! تیمی که تا سال گذشته برای قهرمانی در لیگ میجنگید، حالا در پایان سال 1400 برای فرار از سقوط میجنگد و احتمالاً روزهای سختی را در سال 1401 نیز پیشرو خواهد داشت.
صعود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان تنها موفقیت تراکتور در 1400
نگاهی اجمالی به تراکتور در سال 1400 نشان میدهد این تیم پُر هوادار تبریزی سال 1400 را با نتایجی نسبتاً خوب و با صعود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا آغاز کرد. جایی که این تیم با هدایت رسول خطیبی با کسب 2 پیروزی و 4 تساوی توانست در عین ناباوری به مرحله یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا صعود کند اما در این مرحله تراکتوریها که اینبار فیروز کریمی را روی نیمکت خود میدیدند، با شکست مقابل النصر حداقل وداعی حداقل از آسیا داشتند.
شروع فصل بیستویکم و آغاز روزهای تلخ پُرشورها
تراکتور که در فصل بیستم وضعیتی به مراتب بهتر از فصل جاری لیگ برتر را سپری میکرد، در مرداد ماه سال گذشته فصل بیستم لیگ را با 45 امتیاز و جایگاه چهارمی به پایان رساند اما با شروع فصل بیستویکم از مهرماه، روزگار تلخ سرخپوشان تبریزی نیز آغاز شد. این تیم تا پایان هفته بیستوسوم با 17 امتیاز در جایگاه سیزدهم جدول قرار دارد و از تیمی مدعی در سالهای گذشته، به تیمی در منطقه سقوط و دست و پا بسته تبدیل شده است.
عجیب اما واقعی؛ تغییر 6 سرمربی در یک سال!
جابهجایی 6 سرمربی در یک سال؛ رکورد جدید تراکتور در تغییر سرمربی! تراکتوریها که در چند فصل اخیر سردمدار تغییر سرمربی در فوتبال کشور بودند، حالا در سال 1400 رکوردشان را ارتقا بخشیدند! زنوزی و مدیران باشگاه تبریزی که نشان دادند علاقه زیادی به جا به جایی مربی دارند، سال 1400 را با رسول خطیبی آغاز کردند و در ادامه فیروز کریمی، فراز کمالوند، فیروز کریمی (برای دومینبار)، زونیمیر سولدو و ارطغرول ساغلام بهعنوان سرمربی روی نیمکت سرخپوشان تبریزی نشستند تا این تیم حضور 6 سرمربی در یک سال را تجربه کند. اتفاقی که نتیجه آن حضور تراکتور در رده سیزدهم لیگ و نتایج تلخ این تیم در هفتههای گذشته بوده است.
گذر از سال 1400 با 122 روز پنجره بسته
تراکتور در سال 1400 بازهم مانند سالهای اخیر درگیر بدهی و مطالبات خارجی بود. این تیم که تقریباً به تمام بازیکنان و مربیان خارجی خود در سه سال اخیر بدهکار بود، در سال گذشته حدود 100 میلیارد تومان برای باز شدن پنجره نقلوانتقالاتی هزینه کرد. رقمی سرسامآور که در صورت مدیریت آن بخش عمدهای از مشکلات کنونی باشگاه قابل حل بود.
میمبلا، مازولا، استوکس، کنستانت، پاتریک دیوایلد، لی هری اروین، کوین فورچونه و عکاشه حمزاویی تنها بخشی از طلبکاران باشگاه تراکتور در سال گذشته بودند که در مقطعی توانستند حکم بسته شدن پنجره نقلوانتقالاتی باشگاه تراکتور را بگیرند. احکامی که در مجموع منجر به بسته بودن 122 روزه پنجره بینالمللی تراکتور در سال 1400 شد!
واگذاری پُر سر و صدایی که نیمه کاره ماند
مشکلات فراوان و ناراحتی هواداران تراکتور در نهایت در دیماه سال 1400 منجر به ورود مسئولان استانی به شرایط مالکیت این باشگاه شد. جایی که پس از جلسات متعدد اعلام شد مالکیت باشگاه به زودی از زنوزی گرفته و به شرکت مس واگذار خواهد شد اما با گذشت چند ماه از این وعدهها، هیچ پیشرفتی در روند واگذاری حاصل نشد و عملاً این اتفاق به دست فراموشی سپرده شد.
منبع: تسنیم