صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
محله خبر
پیشنهاد سردبیر
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

این بیماران در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار گیرند

مسعود مهرپور افزود: ویروس کرونا علاوه بر اختلال در سیستم ایمنی بدن، باعث لخته پذیری در عروق می شود که منجر به سکته مغزی و قلبی شده و مرگ و میر را در افراد افزایش می دهد.

وی اظهار داشت: در صورت دسترسی کشور به واکسن کرونا، بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند باید این واکسن را تزریق کنند زیرا در این بیماران ابتلا به کرونا و عوارض این بیماری شدیدتر است و مرگ و میر آنها نیز بیشتر از سایر افراد می باشد.

مهرپور با بیان اینکه تزریق واکسن کرونا برای بیماران دچار سکته مغزی از توصیه های سازمان جهانی بهداشت است، ادامه داد: از زمان شیوع کرونا، مراجعه بیماران دچار سکته مغزی به مراکز درمانی کاهش یافته بود که در حال حاضر نسبت به ماه های قبل سیستم خدمت رسانی به این بیماران بهتر شده و این بیماران اقدامات درمانی خود را اکنون پیگیری می کنند.

وی، سکته مغزی را در کشورهای توسعه یافته چهارمین عامل مرگ و میر دانست و اضافه کرد: با افزایش سن به علت پیری رگ‌های مغز، خطر سکته مغزی بسیار بیشتر از دوره جوانی شده و عوامل موثر در افزایش ریسک سکته مغزی با بالا رفتن سن شامل فشار و چربی خون بالا، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های ارثی، سیگار و چاقی و غیره می‌شود.

مهرپور، فلج صورت، فلج دست، اختلال صحبت، اختلال دید و سرگیجه شدید را از علائم سکته مغزی برشمرد و تصریح کرد: کادر درمانی نیز باید اقدامات خود را برای بیمارانی که دچار این علائم هستند، انجام دهند چرا که هرچه زمان رسیدگی درمانی به این افراد در ساعات اولیه سریع‌تر انجام شود، امکان بهبودی نیز میسر خواهد شد.
 بر اساس گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روزانه 250 تا 300 نفر در کشور دچار سکته مغزی می‌شوند و 90 درصد این سکته‌ها به دلیل داشتن سبک زندگی نادرست است.  

حدود 30 درصد افرادی که در کشور دچار سکته مغزی می‌شوند زیر 50 سال دارند و این رقم 10 سال کمتر از میانگین جهانی بوده و کاهش چشمگیر سن شروع سکته مغزی در کشور هشداردهنده است. اکنون برنامه ملی درمان پیشرفته سکته‌های مغزی به صورت شبانه‌روزی در 55 بیمارستان و در 25 شهر کشور در طرح تحول سلامت انجام می‌شود.  

بر اساس آخرین آمار جهانی 11 واکسن کرونا در فاز سوم بالینی هستند. از جمله این واکسن‌ها اسپوتنیک روسیه، واکسن «فایزر» و «مادرنا» در آمریکا، آکسفورد در انگلیس و سینواک و چند واکسن دیگر در چین تائیدیه‌های تزریق را اخذ کرده‌اند.

در میان کشورهای تولیدکننده واکسن، کشور ما هم فعال است و تولید واکسن را شروع کرده به طوری که یکی از پروژه‌ها در مرحله یک از سه مرحله بالینی بوده و قرار است طی 2 ماه آینده به 56 نفر تزریق شود.

هم اکنون ایران در میان 16 تولیدکننده واکسن کرونا در دنیا از نظر تعداد واکسن در رتبه بازدهم قرار دارد.

 

منبع: بهداشت نیوز

شناسنامه


کدخبر: ۲۴۲۱۹۳
تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۲۳     ساعت: ۱۱ : ۳۴
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اجتماعی       زیرسرویس: وب گردی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
  • ٢١ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 23 2024