خطیب زاده: ایران روسیه را از شرکای اصلی دفاعی-نظامی خود میداند
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران روسیه را یکی از شرکای اصلی خود از جمله در حوزه های دفاعی و نظامی می داند و اکنون که تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل پایان یافته، دو طرف می توانند همکاری خود در این زمینه ها را ارتقا دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری اسپوتنیک، تاکید کرد که ایران روسیه را یکی از شرکای اصلی دفاعی نظامی خود می داند و اشاره کرد که دو کشور می توانند اکنون که تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل پایان یافته، همکاری خود را ارتقا دهند.
وی اظهار داشت: روسیه طی سالها شریک اصلی ایران در حوزه های دفاعی و نظامی بوده است. اکنون با برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی دو کشور می توانند چشم انداز همکاری نظامی را تقویت کنند.
سخنگو افزود: مذاکرات بین تهران و مسکو اکنون در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری دفاعی به پیش می رود. برنامه های همکاری مقامات بین دو کشور از جمله در رابطه با مسائل منطقه ای و بین المللی در همین چارچوب انجام می شود.
وی تاکید کرد که هرگونه خرید تسلیحات «از کشورهای دوست» به نیازهای اولیه ایران بستگی خواهد داشت و تهران می تواند هر نوع تجهیزات و تسلیحات لازم را بدست آورد بدون این که محدودیت قانونی وجود داشته باشد و خرید این سلاح ها وتجهیزات براساس نیازهای دفاعی کشور خواهد بود.
تقلای آمریکا برای اقدام یکجانبه علیه ایران محکوم به شکست است
خطیب زاده دربخشی دیگر ازا ین گفت و گو، تاکید کرد که هرگونه تقلای آمریکا برای اعمال محدودیت های یکجانبه علیه ایران نقض حقوق بین الملل و محکوم به شکست است.
وی واشنگتن را معتاد به تحریم توصیف کرد و گفت: چندان دور نیست که آمریکای معتاد به تحریم ها، بار دیگر شکست آشکار خود در شورای امنیت سازمان ملل و ناتوانی خود در اعمال تحریم های قبلی را که به دنبال توافق هسته ای و قطعنامه 2231 شورای امنیت پایان یافتند، جبران کند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: معلوم است که هرگونه تلاش آمریکا در برداشتن گام های یکجانبه (تحریم) ناقض حقوق بین المللی و محکوم به شکست است.
اسپوتنیک نوشت: این اظهارت پس از آن مطرح شده که وزارت امور خارجه ایران در اشاره به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل گفت که همه محدودیت های مربوط به صادرات سلاح به ایران لغو شده است.
به گزارش این رسانه روسی، آمریکا خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت شد اما این خواسته مورد مخالفت اعضا قرار گرفت. اکنون ایران می تواند هرگونه تسلیحاتی را بدون هر محدودیتی خریداری کند.
خطیب زاده در ادامه گفت که هیچ یک از نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مطلوبیتی برای ایران ندارد و ایران انتخابات آینده آمریکا را موضوعی داخلی برای واشنگتن قلمداد می کند.
خطیب زاده در این زمینه اظهار داشت: تهران بارها اعلام کرده که درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هیچ یک از نامزدها را بر دیگری ترجیح نمی دهد و انتخابات آمریکا را مساله ای داخلی می داند.
خطیب زاده گفت بر این باور است که ریاض در تحریک تنش های منطقه ای نقش دارد و با وجود این که ریاض منابع خود را در اختیار دولت آمریکا قرار داده تهران همچنان با آغوش باز از همسایگی با این کشور استقبال می کند البته به شرطی که عربستان سیاست خود را تغییر دهد.
وی گفت: متاسفانه ریاض وجهه و منابع خود را در اختیار دولت ترامپ قرار داده و مسیر اشتباهی را در تحریک به جنگ و خونریزی انتخاب کرده است و کشورهای منطقه از جمله یمن و قطر را تحت محاصره قرار داده است. در هر صورت اگر ریاض تصمیم به کاستن از تنش ها در منطقه بگیرد و از این مسیر خارج شود ایران با آغوش باز از آن استقبال خواهد کرد.
منبع: خبرآنلاین