صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
محله خبر
پیشنهاد سردبیر
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

فرار ترامپ از سیاست داخلی به سیاست خارجی

رئیس جمهور آمریکا با مواجه شدن با یک نزاع سخت بر سر مسائل داخلی در رقابت انتخاباتی با رقیب دموکراتش جو بایدن، به برجسته ساختن اقداماتی که دستاورد سیاست خارجی خود می‌بیند گرایش پیدا کرده است.

به گزارش پایگاه هیل، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در طول یک ماه گذشته واسطه یک توافق صلح میان امارات و اسرائیل شده و در ادامه به عادی سازی روابط اقتصادی صربستان و کوزوو کمک کرد. او همچنین از تعداد سربازان آمریکا در عراق کاست. روز جمعه نیز ترامپ اعلام کرد بحرین با عادی سازی روابط با اسرائیل موافقت کرده است.

در حالی که دونالد ترامپ در داخل کشورش به خاطر مدیریت بد در قبال شیوع کروناویروس و جان باختن حدود 200 هزار آمریکایی در اثر ابتلا به این بیماری، محبوب نیست، کاخ سفید این اقدامات ترامپ را نمونه‌های عمل کردن رئیس جمهور به دستور کارش عنوان کرده است.

اما سیاست خارجی به ندرت مساله‌ای مهم برای رای دهندگان در روز انتخابات به شمار می‌آید. و همچنین هر گونه دستاورد ترامپ در عرصه جهانی احتمالا تحت‌الشعاع مسائل داخلی همچون عملکردش در قبال اعتراضات علیه بی عدالتی نژادی، اظهارات تندش علیه ارتش و نظامیان، عمیق‌ترین رکود اقتصادی رخ داده در آمریکا از زمان "رکود بزرگ" تاکنون و نوارهای صوتی مربوط به کم اهمیت شمردن عمدی تهدید کروناویروس از سوی وی واقع می‌شوند.

داگ هی، مدیر ارتباطات سابق کمیته ملی حزب جمهوریخواه گفت: ناخوشایند برای آنها این است که روایت هر روزه مربوط به بالا رفتن تلفات و اقتصاد در آستانه سقوط را می‌شوند. اما سیاست خارجی به آنها موضوع مثبتی برای حرف زدن و نشان دادن دستاورد و رهبری می‌دهد.

دولت ترامپ اخیرا اعلام کرد، تعداد سربازان آمریکایی در عراق را از 5200 به 3000 تن تا پایان سپتامبر کاهش خواهد داد و پیش بینی کاهش سربازان مستقر در افغانستان از 8600 به 4500 تا ماه نوامبر را کرده است.

روز شنبه در اتفاقی مهم برای فرآیند پایان دادن به جنگ در افغانستان، مذاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان در شهر دوحه پایتخت قطر شروع شد. ترامپ، مایک پامپئو، وزیر خارجه دولتش را برای شرکت در این مذاکرات به دوحه فرستاد که این نشان دهنده اهمیتی است که این رئیس جمهور آمریکا برای این مذاکرات با نزدیک شدن به موعد انتخابات قائل است.

در همین حال بنجامین فریدمن، مدیر سیاسی در اندیشکده اولویت‌های دفاعی آمریکا که حامی خارج سازی نظامیان آمریکایی است، اظهار نگرانی کرد که در عراق این روند خروج نظامیان بیشتر حالت یک لفاظی انتخاباتی را دارد تا اینکه یک اقدام ملموس برای به خانه بازگرداندن همه سربازان آمریکایی باشد.

فریدمن تصریح کرد: در ارتباط با عراق متاسفانه جای تردیدی قابل توجه وجود دارد نسبت به این که آیا ما واقعا تعهد واقعی به خروج داریم یا خیر. من فکر می‌کنم در ارتباط با افغانستان مسیری واضحتری برای خروج به خاطر توافق با طالبان داریم و زمینه برای تغییر اهداف ما فراهم شده است.

اما فریدمن عنوان کرد حتی اگر انگیزه ترامپ از این حرکات سیاسی باشد لزوما بد نیست.

وی افزود: باید خدا را به خاطر انتخابات و باقی مانده‌های دموکراسی که ما داریم زمانی که موضوع سیاست خارجی و جلوه پیدا کردن احساسات ضد جنگ مردم آمریکا در وعده‌های انتخاباتی باشد، شکر کنیم. من اهمیتی نمی‌دهم که آیا این یک تعهد سیاسی است یا خیر اما البته در عین حال مساله این که درصورت پیروزی ترامپ در انتخابات چه اتفاقی می‌افتد مطرح می‌شود.

ترامپ روز سه شنبه در یک تجمع انتخاباتی در میشیگان از تلاشهایش در حوزه سیاست خارجی تعریف کرده و تشکیلات واشنگتن را به خاطر درگیر ساختن آمریکا در "جنگهای بی پایان" محکوم کرده و از بایدن به خاطر رای دادن به نفع جنگ عراق در سنا در سال 2002 انتقاد کرد.

هم‌زمان منتقدان ترامپ استدلال می‌کنند که او به جای پایان دادن به جنگها، حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه را افزایش داده است. رئیس جمهور آمریکا اقدام به استقرار هزاران سرباز در عربستان و جاهای دیگر در منطقه به بهانه تشدید تنش با ایران کرده است.

 

منبع: ایسنا

شناسنامه


کدخبر: ۲۲۷۵۴۶
تاریخ: ۱۳۹۹/۶/۲۵     ساعت: ۱۱ : ۳۸
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس:       زیرسرویس:
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
  • ٢٠ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 22 2024