۱۳۹۹/۱۱/۲۰ - ۸ : ۵۴
روسیه: چارهای جز اخراج دیپلماتهای اروپایی نداشتیم
روسیه: چارهای جز اخراج دیپلماتهای اروپایی نداشتیم
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ارتباط با تصمیم این کشور برای اخراج سه دیپلمات آلمانی، لهستانی و سوئدی توضیحاتی را ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، زاخارووا در تلویزیون روسیه گفت: متاسفانه، چارهای جز اقدام و اخراج دیپلماتهای اروپایی که در رویدادهای غیرمجاز شرکت میکردند، نداشتیم.
وزارت خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد که مسکو سه دیپلمات آلمانی، لهستانی و سوئدی را که در اعتراضات غیرقانونی در حمایت از «الکسی ناوالنی» مشارکت داشتند عنصر نامطلوب خوانده و اخراج کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه در این خصوص اعلام شد: «طرف روسی انتظار دارد که در آینده هیئتهای دیپلماتیک پادشاهی سوئد، جمهوری لهستان و جمهوری فدرال آلمان و پرسنل آنها، دقیقا از معیارهای قانون بینالمللی تبعیت کنند.»
یک منبع در مسکو به خبرنگاران گفت که دیپلمات سوئدی در راهپیمایی بدون مجوز در سنتپترزبورگ در روز 23 ژانویه (4 بهمن) حضور داشت. این در حالی بود که سفارت سوئد مدعی شد که دیپلمات این کشور تنها ناظر تظاهرات بوده است.
اندکی پس از اعلام این موضوع توسط مسکو، سه کشور اروپایی که دیپلماتهایشان از مسکو اخراج شدند به آن واکنش نشان دادند.
وزارت خارجه سوئد با تایید اخراج دیپلماتش اعلام کرد: «وزارتخانه این اقدام را کاملا غیرقابل توجیه میداند و این موضوع را به طرف روسی منتقل کرده است. وزارت خارجه از این اقدام روسیه ابراز تاسف کرده و حق اتخاذ اقدامات مناسبت را برای خود حفظ میکند.»
بر اساس گفته سفیر روسیه در ورشو، وزارت خارجه لهستان نیز گفته ورشو در واکنش به اقدام مسکو، یک دیپلمات روس را اخراج خواهد کرد.
«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان هم این تصمیم مسکو را محکوم و در ادعایی آن را غیرقابل توجیه و گامی به دور از حاکمیت قانون توصیف کرد. صدراعظم آلمان احتمال تحریم در واکنش به اخراج دیپلماتها را بعید ندانست.
الکسی ناوالنی، چهره غربگرای مخالف دولت روسیه اواخر ماه گذشته به محض ورود به فرودگاه مسکو از آلمان بازداشت شد و در پی آن روسیه شاهد برخی ناآرامیها بوده است.
پیشتر هم دولت آلمان، روسیه را به مسموم کردن وی متهم کرده بود. در حالی که روسیه این ادعاها را رد و اعلام کرد آزمایش ناوالنی هیچ شواهدی از وجود سم در بدن او را نشان نداده است.
ناوالنی که در پروندهای موسوم به پرونده «روچر» با مجازات تعلیقی مواجه بوده به علت از دست دادن حضور در چندین جلسه بازپرسی در لیست افراد تحت تعقیب دولت روسیه قرار گرفته بود و از 29 دسامبر 2020 به دلیل نقض مکرر مقررات مشروط در لیست افراد تحت تعقیب پلیس فدرال روسیه قرار داشت.
او پیشتر به تحمل سه سال و نیم حبس محکوم شده بود و با توجه به گذراندن بخشی از آن در حبس خانگی، دو سال و هشت ماه دیگر را باید در حبس به سر ببرد. مقامات روسیه میگویند، ناوالنی با عدم گزارش موقعیت مکانی خود طی گذراندن حبس خانگی، قوانین را نقض کرده است.
منع: فارس