کد مطلب: ۲۶۴۹۶۷ | تاريخ: ۱۴۰۲/۷/۱۹ | ساعت: ۲۳ : ۲۱
مؤسسهی تحقیقاتی CCS Insight در گزارشی تحلیلی میگوید گوشیهای هوشمند مجهزبه نمایشگر خودترمیمشونده احتمالاً تا سال 2028 روانهی بازار میشوند. فعلاً مشخص نیست که قیمت گوشی های موردبحث تا چه حد بیشتر از قیمت گوشیهای سنتی خواهد بود.
کارشناسان CCS Insight میگویند که ساخت نمایشگر خودترمیمشونده با اضافهکردن «پوشش نانو» به بالای صفحهنمایش امکانپذیر خواهد شد. این پوشش اضافی، پس از خراشبرداشتن نمایشگر، مادهی جدیدی ایجاد میکند که با هوا واکنش میدهد و ناحیهی آسیبدیده را ترمیم میکند.
مدیرعامل CCS Insight درمصاحبهای جدید با CNBC میگوید: «این موضوع به حوزهی علمیتخیلی ارتباط ندارد و انجامشدنی است. بهنظرم بزرگترین چالش این است که انتظاراتمان را بهدرستی تعیین کنیم.» او میگوید قرار نیست نمایشگرها پس از شکستهشدن، بهطرز معجزهآسایی ترمیم شوند؛ بلکه منظور ترمیم خطوخش است.
شرکتهای بزرگ صنعت موبایل سالهاست که به ساخت دستگاههای جدیدی با قابلیت خودترمیمی فکر میکنند. الجی در سال 2013 به چنین فناوری هیجانانگیزی اشاره کرد. غول کرهای در آن زمان گوشی هوشمندی به نام G Flex عرضه کرد که از نمایشگر خمیده استفاده میکرد و در پنل پشتیاش به پوشش خودترمیمشونده مجهز بود. الجی هرگز نحوهی کار فناوریاش را توضیح نداد.
چند گوشیساز دیگر نیز به فناوری خودترمیمشونده در محصولاتشان اشاره کردهاند. در سال 2017 موتورولا پتنت جدیدی ثبت کرد که به نمایشگری با توانایی ترمیم خودکار ارتباط داشت. ایدهی موتورولا این بود که با استفاده از مادهای ویژه در نمایشگر، شکستگیها را ازطریق حرارت ترمیم کند. اپل نیز پتنت مشابهی برای آیفون تاشدنی ثبت کرده است.
با وجود ثبت دهها پتنت، همچنان هیچیک از دستگاههایی که بهصورت تجاری دردسترساند، نمایشگر خودترمیمشونده ندارند. تولید این نوع گوشیها در حجم انبوه، کار بسیار دشواری است.
شرکتها باید بودجهی سنگینی به تحقیقوتوسعه اختصاص دهند تا به نوآوریهای جدیدی در حوزهی نمایشگر گوشی دست پیدا کنند. آنها همچنین باید پول زیادی برای بازاریابی و فروش محصولاتشان در نظر بگیرند و مطمئن شوند که مشتریان از نحوهی کار فناوری خودترمیمی مطلع هستند.
منبع: زومیت