کد مطلب: ۲۳۷۶۷۰ | تاريخ: ۱۳۹۹/۱۰/۱ | ساعت: ۳ : ۷
روزنامه دولتی ایران طی یادداشتی آورده است: «بدون شک تکنوکراتهای دولت روحانی میدانستند که توسعه اقتصادی کشور بدون تعامل با نهادهای بینالمللی اقتصادی جهانی امکانپذیر نیست. از این رو ضرورت حرکت به آن سمت را بیش از گذشته حس میکردند. یکی از این نهادها «افای تی اف» است... در حال حاضر تمامی کشورهای جهان- بجز دو کشور ایران و کره شمالی- تعهد دادهاند که مقررات این نهاد بینالمللی را به اجرا میگذارند. اما در داخل اتفاقی که روی داد قفل کردن لوایح دولت در پیوستن به این نهاد بود. با این کار عملا حرکت پولی و مالی دولت در جهت تامین منابع داخلی مسدود شد. شاید خود روحانی هم نمیدانست که مهمترین حرکت اقتصادی دولتش را به بهانههایی مسدود سازند. شاید اگر او این موضوع را میفهمید برنامه دیگری را برای تحقق این مهم پی میریخت. حال هر چند که به نظر میآید قرار است این پرونده دوباره بازنگری شود اما بعید به نظر میرسد که به پایان دولت روحانی برسد.» فریبکاری و دروغبافی نویسنده در مطلب فوق در حالی است که علت مشکل در تبادلات بانکی، تحریمهای ثانویه آمریکا است. اجرای FATF عاملی بود که به خودتحریمی منجر شد. صرافیهایی که با ایران کار میکردند را همکاری با FATF لو داد. بانک کشاورزی خرداد 96 طی ابلاغیه ای، در راستای عمل به توصیههای FATF، کلیه شعب خود را از همکاری مالی با برخی ارگانهای داخلی که در تحریم بدخواهان ملت بودند، منع کرد. همین رویه را بانک ملت و سپه نیز اجرا کردند. نکته دیگر اینکه، نویسنده با نیرنگ خاصی FATF را مهمترین حرکت اقتصادی دولت جا زده و این در حالی است که مدعیان اصلاحات مدعی بودند برجام آفتاب تابان و فتح الفتوح است و تمام تحریمهای بانکی با آن برداشته میشود.
مارشال بیلینگزلی، دستیار بخش تامین مالی تروریسم وزارت خزانهداری آمریکا و رئیسسابقFATF، در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا صراحتا گفته بود که برای مقابله با ایران همکاری نزدیکی با اسرائیل و عربستان داریم. وی در پاسخ به سؤال نماینده کنگره آمریکا با این عنوان که ما چگونه باید فشارها بر حکومت و نهادهای مالی ایران را حفظ کنیم و اطمینان حاصل کنیم که آنها نتوانند شکافهایی برای دور زدن تحریم ایجاد کنند؟ گفته بود: باید مصرانه از آنها بخواهیم قوانین مقابله با تامین مالی تروریسم و پولشویی لوایح مرتبط با FATF را در ایران تصویب کنند!
خوان زاراته، معاون سابق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانهداری آمریکا نیز گفته بود: برای قراردادن ایران در تنگنا و سختتر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است.
کار گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اسفند 97 با انتشار گزارشی صراحتاً اعلام کرد که اجرای مؤثر تحریمهای مالی هدفمند و شناسایی مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم را ذیل رسالت مقابله با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی خود تعریف کرده و با جدیت تمام در پی اجرای آن است. گفتنی است، طی 5 سال اخیر، به دنبال توافق محرمانه و خلاف قانون اساسی از سوی دولت با کارگروه ویژه اقدام مالی، دیکتههای این کارگروه (FATF) در کشور اجرا میشود اما پیامد آن خودتحریمی بوده است. دولت 41 تعهد مخفیانه به FATF دارد و 37 مورد آن را به اجرا گذاشت و دو مورد دیگر را هم توانست از مجلس قبل مصوبه بگیرد اما تبادلات بانکی نه تنها برقرار نشد که چند برابر شد. مدعیان اصلاحات باید پاسخ دهد که اجرای یکطرفه توصیههای FATF جز خودتحریمی و عدم همکاری با برخی نهادهای داخلی در اجرای قوانین FATF چه دستاوردی برای کشور داشته است؟ آنها باید پاسخگوی روایت واژگونه، آدرسهای غلط و بازی در نقشه دشمن باشند.
منبع: کیهان