کد مطلب: ۲۳۶۳۷۶ | تاريخ: ۱۳۹۹/۹/۲۰ | ساعت: ۰ : ۴۲
دکتر همایون سامیح نجفآبادی درباره سیاست ایران در تأمین واکسن کرونا اظهار کرد: ایران مقداری پول به صورت پیشپرداخت داده تا عضو COVAX شویم؛ کووکس برنامهای برای دسترسی به واکسنهای جهانی و شامل تعدادی از کشورهاست؛ کشورها در کووکس سرمایهگذاری میکنند تا در زمان تولید واکسن کرونا، این واکسن به صورت عادلانه بین این کشورها توزیع شود و در واقع کووکس راهکاری برای خرید تضمینی واکسن کرونا است.
وی افزود: سهمیه ایران در کووکس، بیش از 16 میلیون دوز واکسن کروناست؛ از سوی دیگر، در داخل کشور نیز تحقیقات بسیار زیادی درباره تولید واکسن در حال انجام است؛ در زمان حاضر حدود 6 شرکت ایرانی در حال انجام تحقیقات جدی در زمینه واکسن کرونا هستند و یک شرکت مجوز تست انسانی را گرفته است و یک شرکت دیگر نیز در آستانه اخذ مجوز تست انسانی است.
سامهیح با اشاره به حمایت ایران از تولید واکسن کرونای ایرانی ادامه داد: هر شرکت داخلی که مجوز انجام تست روی انسان را بگیرد؛ وزارت بهداشت میتواند واکسنهای آن شرکت را حتی قبل از تولید انبوه پیشخرید کند تا شرکتها با حمایتهای صورت گرفته، بتوانند تحقیقات خود را ادامه دهند و بودجه تولید انبوه را در اختیار داشته باشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فکر میکنم تولید واکسن تا 6 ماه دیگر در ایران امکانپذیر نخواهد بود و خوشبینانهترین زمان برای تولید واکسن کرونای ایرانی اوایل تیر ماه 1400 است.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر بهتر است که مقداری واکسن تأیید شده به صورت محدود برای کادر درمان و سالمندان دارای بیماری زمینهای وارد ایران شود تا کرونا مقداری کنترل شود البته طبق گفته رئیس بانک مرکزی، ایران برای خرید واکسن کرونا اقدام کرده اما به دلیل تحریمها و موانعی که بر سر راه نقل و انتقالات ارزی وجود دارد برای ورود واکسن به ایران دچار مشکلاتی شدهایم.
منبع: تسنیم