کد مطلب: ۲۳۶۳۵۱ | تاريخ: ۱۳۹۹/۹/۲۰ | ساعت: ۱۷ : ۲۷
نشست خبری پیرحسین کولیوند، و حسین عرفانی، دبیر طرح محله محور شهید قاسم سلیمانی به صورت ویدئو کنفراس برگزار شد.
انجام بیماریابی توسط گروههای متعدد
کولیوند با بیان اینکه قرارگاه شهید سلیمانی در راستای بیماریابی فعالیت می کند، گفت: این طرح با همت وزارت بهداشت، بسیج، هلال احمر و... اجرا شده است. بر اساس هدف گذاری پیش میرویم و با همت هموطنان عزیز در حال فعالیت است.
او ادامه داد: گروههای متعدد اقدامات بیماریابی را انجام می دهند. مبتلایان به کرونا باید جداسازی شوند. افرادی که در خانه برای آنها امکان جداسازی وجود دارد خدمات و درمان را به صورت پایش و رصد دریافت می کنند. از سوی دیگر افرادی که امکان قرنطینه در خانه را ندارند تا زمان بهبودی در مسافرخانه ها و هتلها نگهداری می شوند.
کولیوند افزود: در راستا طرح شهید سلیمانی تمامی دستگاه ها فعال بوده و در امر خدمات رسانی دریغ نکرده و همدلی جدی بین تمامی دستگاه ها وجود دارد. در جلسه با هلال احمر مرادیان معاون هلال احمر ماموریت این اقدامات را بر عهده گرفته و امکانات مناسب این سازمان را در اختیار قرار داد.
اوبیان کرد: هلال احمر، وزارت ورزش، قوه قضائیه، وزارت گردشگری، ستاد کل نیروهای مسلح و تمامی نهادها و دستگاه پای کار آمدند و لیست هتلها، مسافرخانهها، مهمانسراها، سالنهای ورزشی، خوابگاهها در اختیار قرارگاه قرار گرفته است و به نوبت از هرکدام از این محلها استفاده میکنیم.
روند درمان و ویزیت بیماران چگونه است؟
رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی گفت: برای مراکز مراقبت سلامت علاوه بر اسکان و خدمات رفاهی که به طور روتین هتلها ارائه میدهند علائم سلامت مانند ویزیت هم انجام میشود. متخصصانی مانند متخصصان بیماریهای واگیردار در مراکز حضور دارند، البته این نکته را هم یادآوری کنم که در مراکز مراقبت سلامت کار درمانی انجام نمیشود و اگر بیماری نیاز به خدمات درمانی داشته باشند به بیمارستانها منتقل میشوند.
به گفته او در این طرح از تجربیات بین المللی نیز استفاده شده است.
120 هزار ظرفیت تخت برای طرح سلیمانی
رییس اورژانس کشور ادامه داد: تا به امروز بالغ بر 120 هزار تخت در مراکز مختلف برای اجرای طرح جداسازی بیماران مبتلا به کرونا آماده و در اختیار قرارگاه قرار گرفته است، اولویت اول ما هتلها است و بعد به ترتیب مهمانسراها و خوابگاه و دیگر مکانها است.
این مقام مسئول تاکید کرد: هیات امنای ارزی تمامی تجهزات برای افراد را تامین کرده و اقدامات لازم برای تامین امکانات این قرارگاه انجام شده است.
افراد در قرنطینه خانگی مشمول دریافت خدمات رایگان هستند
کولیوند در خصوص هزینه های این طرح برای مبتلایان به کرونا افزود: پذیرش افراد در مراکز مراقب سلامت هیچ هزینهای برای مردم ندارند؛ مراکز مراقبت سلامت سه ورودی دارد، اولین روش از طرف بیمارستانها است افرادی که دیگر نیاز به درمانهای بیمارستانی ندارند از بیمارستانها به این مراکز منتقل میشود، دومین روش زمانی است که فرد مبتلا به کرونا شده است اما نیاز به حضور در بیمارستانها ندارد و سومین روش افرادی هستند که از طریق بیماریابی در دوره کمون بیماری هستند، تمامی این افراد در مراکز طرح شهید سلیمانی تحت پذیرش و خدمات رسانی قرار میگیرند.
کولیوند با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در سازمان اورژانس را کمبود نیروی انسانی است تصریح کرد: 4 هزار نفر از همکاران به ویروس کرونا مبتلا و 8 نفر به شهادت رسیده اند و این افراد به شکل جهادی به فعالیت می پردازند و معاینات به شکل علمی انجام میشود
این مقام مسئول درباره ظرفیت مساجد گفت: فعلا برای اقامت در مساجد ظرفیتی وجود ندارد، چون اولویت با هتل ها و مهمانسراها است و در الویت های بعدی از ظرفیت شبستان و مساجد استفاده می شود.
هیچ تمایزی میان افراد برای پذیرش در مراکز مراقب سلامت وجود ندارد
او در پایان گفت: عامل انتقال بیماری کرونا ایرانی و غیرایرانی نمیشناسد، هدف ما کنترل ویروس است و تمامی افراد کشور چه ایرانی چه غیرایرانی در این طرح می توانند خدمات دریافت کنند.
منبع: برنا