کد مطلب: ۲۳۴۲۶۵ | تاريخ: ۱۳۹۹/۸/۱۲ | ساعت: ۹ : ۴۹
همایون دارایس کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه در آمریکا سیاستها بلند مدتی هستند که تغییر یک رئیس جمهوری یا ابقای او تاثیر چندانی بر روی آنها نمیگذارد، گفت: من فکر نمیکنم هرکدام از این دو نفر «بایدن و ترامپ» رای بیاورند تاثیر منفی روی بورس داشته باشد، زیرا بازار سرمایه قبل این قضایا سقوط اش را کرده است یعنی افتی حدود 35 درصدی در آن اتفاق افتاده است.
افت شدیدی برای بورس نمیتوان متصور بود
حمید میرمعینی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه دیگر نمیتوان نزول شدیدی را برای بورس متصور بود، گفت: با توجه به اصلاح قیمتی بسیاری از سهمها طی سه ماه گذشته، واقعا اکثریت نمادهای بازار برای خرید جذابیت دارند، اما به دلیل اینکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته جاری برگزار خواهد شد، شاید برخی از فعالان بازار ترجیح دهند تا نتیجه این رویداد مشخص شود، بعد درباره ورود به بازار تصمیم گیری کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه هر کدام از این دونامزد سر کار بیایند، میتوان دو سناریو متفاوت را در نظر گرفت، اگر بایدن به پیروزی برسد، با توجه به خوشبینیهایی که وجود دارد، بازار در کوتاه مدت یک روند مثبت، اما آرام و نه شارپ را دنبال خواهد کرد و بعد از آن نیز راه صنایع از هم جدا خواهد شد و صنایعی که از تحریمها بیشترین آسیب را دیدند، میتوانند در کانون توجه قرار بگیرند، به عنوان مثال صنعت خودرو که از زمان خروج ترامپ از برجام با تحریمهای شدیدی روبرو شد، در صورتی که بخشی از تحریمها برداشته شود و روند ورود قطعات و همچنین همکاریهای بین المللی باز شود، میتواند روند رو به رشدی را تجربه کند.
میرمعینی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته میشود، در صورت انتخاب بایدن سهمهای دلاری بورس به خاطر افت نرخ دلار ممکن است، روند نزولی را طی کنند، اظهار داشت: به نظر نمیرسد که با انتخاب بایدن نیز دلار افت بسیار زیادی را تجربه کند، به اعتقاد بنده در صورت پیروزی نامزد دموکراتها نرخ دلار بین 22 تا 25 هزار تومان به ثبات خواهد رسید، این نرخ برای اقتصاد ایران خوب است و زمینه افزایش صادرات برای شرکتهای تولیدی فراهم خواهد شد، با توجه به گشایشهایی که رخ میدهد.
این کارشناس بورس اضافه کرد: بنابراین نباید چندان بدبین بود به این مسئله که در صورت انتخاب بایدن، سهمهای دلاری نیز با ریزش همراه شود، به نظر میرسد بعد از دو هفته که از انتخابات آمریکا سپری شود، بازار استارت رشد خود را خواهد زد و معاملات به ثبات برسد، اما نباید انتظار تکرار صعود بورس در چهار ماه ابتدایی سال را داشت، بلکه بازار یک روند منطقی را طی خواهد کرد.
وی ادامه داد: اگر ترامپ نیز به پیروزی برسد هرچند که ممکن است که دلار با افزایش روبرو شود و به نظر میرسد که این مسئله میتواند یه عنوان محرک بازار شمرده شود، اما باید به افزایش تنشهای سیاسی و بین المللی توجه کرد که این مسئله ریسک بازار سهام را به شدت افزایش میدهد و این موضوع به خصوص برای بلند مدت به هیچ عنوان برای بورس خوب نیست، زیراکه قدرت پیش بینی پذیری را از بین میبرد، چرا که هر لحظه ممکن است اتفاق غیر منتظرهای رخ دهد.
بعد از انتخابات آمریکا بازار مثبت خواهد بود
حمیدرضا افشار کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بازار سرمایه هنوز به ساحل آرامش خود نرسیده و نمی توان با مثبتهای یکی دو روزه درباره پایان روند نزولی با قطعیت صحبت کرد، گفت: از نطر نموداری شاخص کل همچنان در کانال نزولی قرار دارد و مثبت روز شنبه واکنش به کف کانال محسوب میشود. برای خاتمه یافتن این روند عبور از دو مقاومت 1490 هزار (شکسته شدن کانال نزولی) و مقاومت 1600 هزار (تثبیت شروع روند جدید) بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در این چند وقت اخیر یکسری تحرکات مثبت از سمت سازمان بورس مانند افزایش سقف خرید اعتباری مشتریان، افزایش سقف خرید سهام صندوقهای با درآمد ثابت و لزوم تعیین بازارگردان برای نمادها انجام شد، به علاوه گزارشهای بعضا مناسب شرکتها در کنار افزایش نرخ ارز «نسبت به شاخص 2 میلیونی» و همچنین تزریق نقدینگی از طرف بعضی از حقوقیها پالسهای مثبتی بود که به بازار مخابره شد.
افشار اظهار داشت: ولی عنصر مهمی که هنوز در بازار وجود ندارد، اعتماد عمومی سهامداران به وضعیت کلی بازار است که باعث شده با هر رنگ مثبتی عرضهها شدت بگیرد. از نطر بنیادی و قیمتی واقعا به محدودهای رسیدهایم که فروش در بسیاری از نمادها معنی ندارد، ولی جو بیاعتمادی موجود باعث شده سهامداران از هر فرصتی برای خروج از بازار استفاده کنند که البته این مسئله بیشتر حالت روانی دارد تا منطقی.
این فعال بازار سهام ادامه داد: در روزهای سبز بازار اکثر کارشناسان بر غیر اصولی بودن آن تاکید داشتند و پیشبینی همچین جوی دور از ذهن نبود، ولی با سیاستهای بعضا غیرکارشناسی و رانت گونه دولت که با هدف تامین کسری بودجه خود از بازار سرمایه بود، کاری کردند که خیل عظیمی از مردم تا مدتها سمت بورس نیایند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز آینده بازار و به طور کلی اقتصاد کشور به انتخابات آمریکا گره خورده و متاسفانه تمامی فعالین کشور به پارامتری نامعلوم و خارج از کنترل کشور چشم دوختهاند. نظر شخصی بنده در مورد بازار پایان یافتن این روند نزولی بعد از شوک انتخابات آمریکا و شروع یک روند مثبت تا انتخابات ریاست جمهوری خودمان است، این درحالی است که پایینترین حدی که برای شاخص می توان متصور شد محدوده 1200 هزار واحدی است.
منبع: فرارو