کد مطلب: ۲۳۰۶۸۷ | تاريخ: ۱۳۹۹/۷/۵ | ساعت: ۱۳ : ۳۶
بورس در هفتهای که گذشت بعد از مدتها نوسان و افت و خیز همچنان در مسیر نزولی قرار داشت و به روند اصلاحی خود ادامه داد.
با توجه به طولانی شدن روند اصلاحی بازار، کارشناسان عاجز از هرگونه پیشبینی دقیق از این بازار هستند و تاکنون نظرات مختلفی را نسبت به پایان یا تداوم بازه زمانی افت شاخص بورس مطرح کردهاند.
اغلب کارشناسان بعد از دستیابی شاخص بورس به کانال دو میلیون واحد اعلام کرده بودند بازار برای مدتی با ورود به فاز اصلاحی، در محدودههای کانال یک میلیون و ٨٠٠ هزار واحد در نوسان خواهد بود، این در حالی است که نه تنها بازار بیش از زمان تعیین شده در مسیر نزولی قرار دارد بلکه شاخص بورس بسیار بیشتر از عدد اعلام شده عقبنشینی کرد و تا کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد نیز پایین آمد.
تاکنون تلاشهای گسترده مسوولان سازمان بورس و حمایت های صورت گرفته از سوی دولت چندان در کاهش سراشیبی اصلاح بازار تاثیرگذار نبوده است و سهامداران حاضر در بازار از ترس احتمال ضرر و زیانهای بیشتر، در حال نقد کردن سهام خود و خروج هر چه زودتر سرمایه از این بازار هستند.
با توجه به افت عمیق شاخص بورس و اصلاح بیش از ٥٠ درصدی اکثر سهام حاضر در بازار، برخی از کارشناسان معتقدند زمان اصلاح بازار رو به پایان است و بیش از نیمی از سهام به قیمتهای معقول و منطقی برای خرید رسیدهاند که سهامداران باید این فرصت را غنیمت بشمارند و نباید از ترس اصلاحی که از یک ماه گذشته بازار تجربه کرده است از سرمایهگذاری در بورس دست بکشند.
ثبات نسبی در قیمت سهام
«امیرعلی امیرباقری»، کارشناس بازار سرمایه امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در هفتهای که گذشت همچنان روند اصلاحی بازار ادامه پیدا کرد اما در وضعیت فعلی، قیمت ها به ثبات نسبی رسیدهاند و بازار در این برهه زمانی به مرور در حال نزدیک شدن به نقطه آرامش برای سرمایهگذاری است.
وی به وجود فشار فروش در کلیت بازار تاکید کرد و افزود: همچنان خریداران به دلیل وجود فشار فروش و تحلیلهای تکنیکالی انجام شده علاقهای به خرید در موقعیت فعلی بازار ندارند.
امیرباقری خاطرنشان کرد: عواملی مانند ثبات قیمتی ایجاد شده در سطوح فعلی و واگرایی موجود بین متغیرهای اقتصادی کشور مانند نرخ ارز و قیمت محصولات در بازار آزاد با نرخ سهام، به عنوان محرکهای خوبی برای حرکت بازار تلقی میشوند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برخی چنین سوالی را دارند که با توجه به افزایش نرخ ارز، قیمت محصولات و نیز وجود تورم در کلیت اقتصاد کشور به چه دلیل همچنان بازار سهام در حال دنبال کردن روند اصلاحی خود است، خاطرنشان کرد: در این زمینه چندین موضوع قابل بررسی است، در ابتدا هنوز بعد از اصلاح سنگین رخ داده در بسیاری از سهام مشاهده میکنیم که قیمت کنونی آنها با توجه به افت شدیدی که تجربه کردهاند همچنان چندین برابر قیمت واقعی سهام است؛ بنابراین هنوز زمان لازم است تا این قیمتها با واقعیات اقتصادی هماهنگ شوند.
وی گفت: نکته دیگر همبستگی موجود بین سهام و شرکتها است، این پدیده، پدیده غیرحرفهای است که به دلیل ورود سرمایه بدون تخصص به بدنه بازار شکل گرفته است.
امیرباقری با اشاره به در نظر گرفته شدن مسائل تکنیکالی سهام شرکتها اظهار داشت: بازار باید هوشمند باشد و اکنون قیمت فعلی سهام شرکتها در حال هماهنگ شدن با واقعیات اقتصادی و نزدیک شدن تعادل مابین آنها است.
چشمانداز قیمت دلار
این کارشناس بازار سرمایه به چشمانداز پیشروی قیمت دلار اشاره کرد و افزود: نرخ دلار در شرایط فعلی، نرخی شکننده است و بنا بر دلایل تکنیکالی چشمانداز نرخ دلار در میانمدت و بلندمدت در مسیر اصلاحی قرار خواهد گرفت و به نظر میرسد اکنون اصلاح بازار سهام پیشوازی برای اصلاح نرخ دلار باشد.
وی افزود: سرمایهگذاران باید نه تنها با در نظر گرفتن واقعیات اقتصادی امروز کشور بلکه باید با توجه به چشمانداز پارامترهای اقتصادی برای روزها و ماههای آینده اقدام به سرمایهگذاری در بورس کنند و با در نظر گرفتن انتظارات تورمی و رکودی مانع از ضرر و زیانهای احتمالی در این بازار شوند.
امیرباقری اظهار داشت: هیچگاه نمیتوان کلمه حباب را به کلیت بازار نسبت داد زیرا همواره در بازار شاهد وجود سهامی هستیم که بالاتر از ارزش ذاتی خود در حال معامله هستند که در این زمینه وظیفه سرمایهگذار دقت نظر به همه جوانب سرمایهگذاری در بورس است.
پیشبینی معاملات بورس در هفته جاری
وی با اشاره به پیشبینی معاملات بورس در هفته جاری گفت: انتظار تحرکات مثبت و ثبات قیمت در تعدادی از نمادهای بازار را داریم، باید به این نکته توجه کرد که دلیلی ندارد با ورود سهامی که رشد چندین برابری داشتند به فاز اصلاحی، باقی بازار که ممکن است از پروسه رشد جا مانده باشند و رشدی به نسبت باقی بازار نکرده باشند را با خود به ورطه اصلاح بکشانند.
امیرباقری با اشاره به اینکه در شرایط حاضر ممکن است نمادهای ارزشمندی برای سرمایهگذاری پیشروی سهامداران قرار گیرد، اظهار داشت: نکته مدنظر این است که سهامداران نباید قیمت کنونی سهام را ملاک سرمایهگذاری خود قرار دهند بلکه باید به قیمتهای فعلی سهام با واقعیات امروز اقتصادی و نیز چشماندازهای موجود برای پارامترهای اقتصادی مانند نرخ ارز و قیمت محصولات توجه داشته باشند تا بتوانند ضمن استفاده از منافع بازار سرمایه در این بازار متضرر نشوند.
منبع: ایرنا