هشدار مجید انصاری درباره هجمه به مرجعیت
مجید انصاری در واکنش به اهانت به آیت الله صافی گلپایگانی گفت: هشدار می دهیم که اینگونه رفتاهار اگر از روی دلسوزی برای انقلاب است بیشتر تیشه به ریشه انقلاب زدن است و اگر قرار باشد در عرصه جهانی اعتبار مرجعیت و اعتبار بزرگان حوزه علمیه قم را از بین ببریم که چیز دیگری باقی نمی ماند. نظام ما متکی به چنین شخصیت ها است و اساسا یک نظام برخاسته از حوزه و روحانیت است. افتخار امام و مقام معظم رهبری این است که از درون حوزه برخاستند و مورد تایید حوزه و مراجع واقع شده اند.
«مجید انصاری» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با برنا در رابطه با هجمه به روحانیت و اهانت به آیت الله صافی گلپایگانی گفت: متاسفانه از مدت ها قبل شاهد ترویج یک رویه غلطی هستیم که عده ای خود حق پندار و تمامیت خواه در مشی سیاسی و رفتار رسانه ای، هر کسی را که بر خلاف فکر و سلیقه آنها صحبت کند فورا به انقلاب و ضد انقلاب ربط میدهند و انتظار دارند همه شخصیتها و نخبگان از مراجع عظام تقلید و تشکل های روحانی گرفته تا نخبگان دانشگاهی، اساتید برجسته، فعالان سیاسی، صاحبان اندیشه و پیشکسوتان انقلاب عینا حرف آنها را تکرار کنند و اگر چیزی بر خلاف عقیده انها بیان شود بلافاصله به تخریب و اهانت کردن و برچسب زدن روی می آورند.
او با بیان این جمله که "این روند سالیان سال است که بر فضای کشور حاکم شده است" ادامه داد: تاکنون برخوردی با این جریان و افکار صورت نگرفته است و کار به جایی رسیده که هر فرد غیرذیصلاح و فرد عادی و معمولی که در جریان امور نیست به خود حق می دهد به ساحت مرجعیت توهین کند. آیت الله العظمی صافی گلپایگانی از مراجع عظام و از ارکان حوزههای علمیه و روحانیت شیعه است، ایشان صرفا هر گاه سخن فرمودند بر اساس دین و اسلام بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به ویژگیهای آیت الله صافی گلپایگانی نظام بیان کرد: آیت الله صافی گلپایگانی از جمله مراجعی است که از متانت و جایگاه ویژهای برخوردار است. او از همان اوایل انقلاب در خدمت انقلاب بود و امام ایشان را بطور خاص در منصب شورای نگهبان قرار دادند. ایشان یکی از پشتوانههای بزرگ حوزه و روحانیون هستند و امروز هم از پشتوانه بزرگ مرجعیت محسوب میشوند. اینکه ایشان یک راهنمایی و سخن دلسوزانهای را به زبان آورده و پس از آن موجی از اهانت و تخریب به سمت ایشان سرازیر شده، یک رفتار بسیار ناشایست، غیر اسلامی و غیر اخلاقی است. چنین رفتار هایی به مصلحت کشور نیست.
عضو پیشین مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر قرار باشد زمانیکه سرمایههای بزرگ دینی، اعتقادی و پشتوانههای معنوی و فکری جامعه به سلیقه ما حرف نزدند ، با سخنان و لحن سخیف این شخصیتها را تخریب کنیم که سنگ روی سنگ بند نمیماند. مدتهاست در عرصه سیاسی به شخصیتهای بزرگ اتهاماتی را نسبت میدهند و بدترین هتاکیها را به بزرگان عرصه سیاسی کشور در این سالیان مختلف شاهد بودیم. تخریب علیه چهرههای مختلف نظام همیشه جاری بوده و اکنون کار به جایی رسیده که نسبت به مرد بزرگی همچون آیت الله العظمی صافی گلپایگانی چنین اظهاراتی را بیان میکنند و اینگونه او را مورد هجمه قرار دادهاند.
مجید انصاری مطرح کرد: خوشبختانه در برابر این جریان مرموز و تند واکنشهای مناسبی را شاهد بودیم. مراجع، جامعه مدرسین، مجمع محقین حوزه علمیه قم و.. یکصدا و یکپارچه این اهانت و برخورد را محکوم کردند، هشدار میدهیم که اینگونه رفتارها اگر از روی دلسوزی برای انقلاب است بیشتر تیشه به ریشه انقلاب زدن است و اگر قرار باشد در عرصه جهانی اعتبار مرجعیت و اعتبار بزرگان حوزه علمیه قم را از بین ببریم که چیز دیگری باقی نمیماند. نظام ما متکی به چنین شخصیتها است و اساسا یک نظام برخاسته از حوزه و روحانیت است. افتخار امام و مقام معظم رهبری این است که از درون حوزه برخاستند و مورد تایید حوزه و مراجع واقع شدهاند.
او با اشاره به استقلال روحانیون گفت: افتخار حوزههای شیعه همواره این بوده که یک نهاد کاملا مستقل هستند، البته همواره در کنار مردم و دلسوزانه به نفع مردم کار کردند و این فعالیت مستقل از دولتها به انجام رسیده است. در نظام جمهوری اسلامی ایران دولت برخاسته از اراده مردم است و به وسیله انقلاب مردم شکل گرفته قطعا مراجع عظام تقلید حکومت را به معنای عام کلمه تایید و تقویت کردند و هر کجا لازم بوده راهنمایی کرده و هشدار داده اند. تمام این فعالیتها در جهت تقویت نظام و دولت بوده، در چهل سال گذشته همواره دولتها و روسای جمهور و مسئولین و شخصیتها و رهبری انقلاب ارتباط وسیعی با حوزه و مرجعیت داشتند و سعی کردند از راهنماییها و ارشادات مراجع حداکثر استفاده را کنند.
عضو مجمع روحانیون مبارز در همین راستا بیانکرد: نباید این توقع را داشت که حوزه علمیه ایران همانند خیلی از روحانیت برخی از کشورهای دیگر دست نشانده دولتها و گوش به فرمان دولتها باشند، این امر هیچ گاه تحقق پیدا نمیکند. نهاد روحانیت و مرجعیت نهادی مستقل و مردمی است و در خدمت دین و مردم است و باید مستقل بماند تا دولتها و مسئولین را هدایت کند.
او در پایان افزود: حضرت امام بعد از پیروزی انقلاب خودشان مرجع تام بودند و رهبر انقلاب هم شدند، عدهای به ایشان پیشنهاد میکردند حالا که دولت و حکومت و اقتصاد در دست شما است خوب است که بحث خمس از طریق خود شما و دولت انجام شود و حوزهها تحت پوشش حکومت و نظام قرار گیرند ولی امام به شدت این نظریه را رد کردند و فرمودند استقلال حوزه ها باید حفظ شود و حتی برخی از امورات را که جزو شئون خود امام بود ایشان ان موضوع را به مراجع بزرگ تقلید مانند آیت الله العظمی گلپایگانی و یا سایر مراجع ارجاع می فرمودند ، امام به حفظ استقلال حوزه ها اهتمام بسیاری داشت و مقام معظم رهبری هم این اهتمام را دارند. این رفتار اخیر بر خلاف مصلحت، مشی امام و گذشته تاریخ روحانیون است.
منبع: برنا