صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
محله خبر
پیشنهاد سردبیر
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

اتهام زنیِ شاه اردن به ایران

شاه اردن ضمن اعلام اینکه همه کشورها خواهان روابط خوب با ایران هستند، تصریح کرد، این روابط باید بر اساس اصول احترام متقابل، حسن همجواری و احترام به حاکمیت باشد.

«عبدالله دوم» شاه اردن در گفت‌وگویی با روزنامه «الرأی» این کشور به سوالاتی درباره آخرین تحولات منطقه پاسخ داد.

الرأی در سوالی به سر و صدایی که در پی اظهارات شاه اردن مبنی بر تشکیل «ناتوی عربی» به راه افتاد، پرداخت و پرسید اردن چه می‌خواهد؟

شاه اردن پاسخ داد، اردن همواره دنبال تقویت کار مشترک عربی در راستای خدمت به مسائل و منافع بوده، اردن همیشه با ائتلاف امت عربی و منافع و قضایای آن بوده و خواهد بود. امان در صدر طرف‌های مقابله کننده با تهدیدات تروریستی و امنیتی کشورهای عربی قرار داشته است. « ما از نیاز به یک سیستم دفاعی عربی صحبت می‌کنیم و این مشورت، هماهنگی و کار طولانی با برادران را می‌طلبد به نحوی که مقدمات و اهداف مشخص باشد. باید یادآور شوم که این طرح بخشی اساسی از اصولی است که کشورهای اتحادیه عرب بر آن بنا شده‌اند؛ با این وجود موضوع ائتلاف (ناتوی عربی) در حال حاضر مطرح نیست. »

الرأی در ادامه پرسید: اما کسانی هستند که این موضوع را در سیاق منطقه‌ای به ایران و اینکه این مسأله به حساب آرمان فلسطین تمام می‌شود، مرتبط  می‌کنند.

شاه اردن پاسخ داد: ما خواهان تنش در منطقه نیستیم، همه کشورها خواهان روابط خوب با تهران بر اساس احترام متقابل، حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله هستند. می‌‍بینیم که گفت‌وگو بهترین راه‌حل برای حل اختلافات است.

عبدالله دوم در ادامه شروع به اتهام‌زنی به ایران کرد و مدعی شد: اما پیش‌تر در موارد متعدد تأکید کرده‌ام که ایران در کشورهای عربی دخالت می‌کند، ما امروز با حملات منظم شبه‌نظامیانی روبرو هستیم که مرتبط با ایران هستند بنابراین امیدواریم که شاهد تغییر رفتار ایران باشیم، این موضوع باید در واقعیت محقق شود زیرا به نفع همه در منطقه از جمله ایران و ملت ایران است.

شاه اردن افزود: اما در خصوص مسأله فلسطین باید صریح باشیم، نمی‌توان از آن عبور کرد، این مسأله اول ما و کلید صلح و ثبات دائمی و فراگیر است. همانطور که بارها گفته‌ام در صورتی که ظلم از ملت برادر فلسطین برداشته نشود و این ملت به حقش در آزادی و کشور مستقل دارای حاکمیت در مرزهای 1967 با مرکز قدس شرقی نرسد صلح و ثباتی در منطقه نخواهد بود.

وی در ادامه تصریح کرد، توانمندسازی اقتصادی فلسطینی‌ها جایگزین راه‌حل سیاسی نیست و روند سیاسی میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها (مذاکرات سازش) باید از سر گرفته شود.

الرأی در ادامه سوال کرد: شما در نشست جده شرکت کردید از کشورهای شرکت‌کننده از جمله آمریکا در رابطه با موضوع فلسطین چه انتظاری می‌رود؟

شاه اردن پاسخ داد: می‌دانید که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا قبل از نشست با فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها دیدار کرد و این پیامی مهم از آمریکا مبنی بر توجه به منطقه است همانطور که مشارکت آمریکا در نشست، اهمیت اقتصادی و سیاسی برای مابقی کشورهای شرکت‌کننده را برجسته می‌کند. امیدواریم نتایج این نشست به تبلور چشم‌اندازی جدید برای منطقه مبتنی بر تکامل اقتصادی و رفتن به سمت راه‌حل‌های سیاسی برای بحران‌های منطقه بیانجامد.

رئیس‌جمهور آمریکا که در اواخر تیرماه گذشته برای دست‌ یافتن به اهدافی همچون افزایش تولید نفت، ادغام رژیم صهیونیستی در روندهای منطقه‌ای، ایجاد ائتلاف علیه ایران و تجدید شراکت واشنگتن با کشورهای عربی به غرب‌ آسیا سفر کرده بود، بدون نتیجه ملموسی به کاخ‌سفید بازگشت. 

 

منبع: فارس

شناسنامه


کدخبر: ۲۵۸۶۳۳
تاریخ: ۱۴۰۱/۵/۲     ساعت: ۱۴ : ۸
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: سیاسی       زیرسرویس: سیاسی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ آبان
  • ٨ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 10 2024